Farabi’nin mucit olarak algılanmasının esas sebebi uda hakim bir müzisyen olması ve uda getirdiği akort sistemidir. Döneminde ud hakkında en kapsamlı bilgiyi verenlerden biri olan Farabi, o döneme kadar 4 telli bir saz olan uda 5. teli eklemiştir. Ud hakkında Farabi’den İbni Sina (980/1037) Kitabu'ş Şifa adlı eserinde en meşhur aletlerden biri olduğunu söyler. Akordu ve ses aralıkları gibi teknik bilgileri, şekillerle anlatır. 10. yüzyılda İhvan-ı Safa risalelerinde musiki aletlerinden bahsedilirken bunların en güzel olanının ud olduğu belirtilir.
7 Nota 7 Kıta - Turkish Chamber Orchestra; 12 konser programı ve 75 ülkede icra edilecek bir kültür-sanat projesidir.
Ludwig Van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Georges Bizet, Dmitri Shostakovich, Niccollo Paganini, Béla Bartók, Nikolay Rimski-Korsakov ve Igor Stravinsky gibi Dünyaca ünlü değerli müzisyenlerin eserleri Türk müziği enstrümanları eşliğinde icra edilirken; Yunus Emre, Âşık Veysel, Pir Sultan Abdal, Hamamizade İsmail Dede Efendi ve Ali Ekber Çiçek gibi değerli ozan ve sanatçılarımızın da eserleri klasik batı müziği enstrümanları ve yine Türk müziği enstrümanları eşliğinde icra edilecektir.
7 Nota 7 Kıta - Turkish Chamber Orchestra Kültür-Sanat projesi kapsamında talep etmiş olduğunuz bilgileri bize iletebilirsiniz.